Erasmus+

Formació Professional i FP Bàsica

Convocatòria mobilitat Erasmus+ 23-24 (FPGM i FPGB)

Cláusula de exención de responsabilidad: El proyecto “ERASMUS+ KA121-VET EUROFP BALEARS VII" está cofinanciado por la Unión Europea. Las opiniones y puntos de vista expresados (en esta nota de prensa/comunicado/publicación/etc.) sólo comprometen a su(s) autor(es) (nombre del centro educativo u organización de educación y formación) y no reflejan necesariamente los de la Unión Europea ni los del Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE). Ni la Unión Europea ni la Agencia Nacional SEPIE pueden ser considerados responsables de ellos.

Convocatòria

Convocatòria mobilitat Erasmus+ alumnat 23-24.pdf

Selecció de candidats

acta provisional.pdf

Mobilitats alumnat curs 22/23 (EuroFP Balears VI)

La nostra alumna Magdalena Alomar del cicle formatiu de grau mitjà de Pastisseria, forneria i rebosteria ha viatjat a Itàlia per realitzar les pràctiques en empresa durant 5 setmanes a una pastisseria de la ciutat de Lucca, aprenent l'idioma i adquirint noves experiències i aprenentatges. Ha partit amb un grup d'alumnes de cuina de Son Servera.

Dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d'Aprofitaments i Conservació del Medi Natural realitzen part del mòdul de Formació en centres de treball a Jämsa (Finlàndia). Durant 5 setmanes en Xavier Capó treballa al Parc Natural d'Isojärvi i en Vicent Lluy fa el manteniment forestal a una finca de la zona, tot coordinat des del centre educatiu de Gradia (Jyväskylä Educational Consortium Gradia). Aquesta enriquidora experiència inclou neu i fred!

Gràcies a les beques Erasmus+, Emily Helen Cesario del CF de Grau Bàsic d'Agrojardineria i Composicions florals ha partit cap al sud de Finlàndia per realitzar el seu primer període de pràctiques de formació en centres de treball a l'estranger, concretament està treballant al centre educatiu Livia College fent el manteniment i la implantació de nous de jardins. El professor Alejandro Ferrer l'ha acompanyada durant el viatge d'anada i en els seus primers dies d'adaptació. Segur que l'oportunitat de treball en un altre centre de formació professional enriquirà més aquesta experiència.


... Quins seran els/les candidats/es del curs que ve?


Visita Job Shadowing professores de Livia (Finlàndia)

Durant el curs 22/23 hem rebut la visita de 4 professores de Livia College (Finlàndia) de la branca d'Agrària que han visitat els tres centres de la illa mitjançant la mobilitat Job Shadowing de Erasmus+. Les activitats organitzades pel nostre centre foren la visita de l'empresa Amadip Esment i de l'empresa Fronda on s'observà el principal garden que tenim a la zona de Palma i voltants.


Va ser molt interessant intercanviar opinions sobre l'alumnat d'allà i d'aquí i ens va servir per tenir una visió més general de l'FP al nord d'Europa.

Convocatòria Job Shadowing Canadà

L’objectiu de la mobilitat és que els participants coneguin el procés de digitalització de centres educatius a Calgary (Canadà). Amb aquesta mobilitat s’espera que els docents de les Illes adquireixin bones pràctiques transferibles a les aules en referència a les tecnologies digitals, implementació de recursos digitals en la seva pràctica educativa i posterior transferència a la resta del claustre i als plans digitals dels centres.

Convocatòria Jobshadowing d'Oportunitat Digital.pdf

Convocatòria Job Shadowing Itàlia

Convocatòria d’ajudes Erasmus+ per a Formació Professional de Grau Mitjà per a la realització de mobilitats del professorat en format job shadowing a Itàlia. Projecte Erasmus+ KA121-VET EuroFP Balears VI (2022-1-ES01-KA121-VET-000061104)

Convocatòria JS professorat 22-23 INA.pdf

Convocatòria Erasmus+ FP 2022-2023

Convocatòria d’ajudes Erasmus+ Formació Professional de Grau Mitjà i Formació Professional Bàsica KA1 2022-2023 per a realitzar pràctiques a empreses de la UE, Projecte Erasmus+ KA121-VET EuroFP Balears VI

Convocatòria alumnes 2223 E+ JSIB.pdf

Convocatòria Job shadowing Finlàndia

Part del departament d’Agrària han participat, entre el 30 d’agost i l’1 de setembre del 2022, en el marc del programa Erasmus +, a un job shadowing que ha tingut lloc a la zones de Jämsä i Jyväskylä situades a la regió central de Finlàndia.


Acompanyats pels encarregatas de relacions internacionals de l’escola de Gradia s’han visitat intervencions de paisatgisme i jardineria realitzades per empreses privades a la ciutat de Jyväskylä, un garden center, el parc nacional d’Isojarvi i la fira Metko exhibition situada vora l’escola forestal de Jämsä. També s’han pogut compartir alguns moments amb professors i alumnes d’aquesta escola essent partíceps d’activitats formatives d’arboricultura i guiatge en espais natural protegits.

VID-20220902-WA0001.mp4
Convocatòria professors 19_20E+ JSIB.odt
Convocatòria professors 19_20E+ JSIB_Ampliació_21_22.odt

Erasmus+ Finlàndia 2022 alumnes d'agrària

Memòria de l'estada a Finlàndia dels alumnes

4.a.5_IES Josep Sureda i Blanes_21-22_CFGM5-JoReTr-1.pdf
4.a.5_IES Josep Sureda i Blanes-21-22-FPB3-FCT-FaMe-1.pdf
4.a.5_IES Josep Sureda i Blanes-21-22-FPB3-FCT-AlFeSa.pdf

Ara és el torn de la família Agrària que ha partit a Finlàndia, ja que una alumna i dos alumnes van ser seleccionats per anar a fer les pràctiques en empresa a Turku i a Jämsa. Na Mónica, professora dels 3, els ha acompanyat a gaudir part d'aquesta experiència.

Erasmus+ Itàlia 2022 alumna forneria

Ja ha acabat la primera mobilitat del Projecte Erasmus+ del curs 21-22. L'alumna Cristina Santillán, del Grau Mitjà de Forneria, Rebosteria i Confiteria va ser seleccionada per anar 5 setmanes a Vicenza a fer les pràctiques d'empresa a una pastisseria típica italiana on ha après les tradicions pastisseres, conèixer un nou idioma i gaudir de la ciutat. Tota una experiència a viure! Qui serà la persona seleccionada l'any que ve?

Memòria de l'estada

Informació general

PROJECTE BALEARS IV (2018-1-ES01-KA102-049410)/EuroFP Balerars V (2019-1-ESO1-KA102-063739)

INFORMACIÓ GENERAL

PROJECTE EUROFP BALEARS IV (2018-1-ES01-KA102-049410)

INFORMACIÓ GENERAL

EuroFP Balears IV és un projecte de consorci Erasmus + KA102 (Acció Clau 1 sector Formació Professional) coordinat per la Direcció General d’FP i Formació del Professorat, en el qual participen 40 centres educatius públics i concertats de les Illes Balears que imparteixen FP Bàsica i CFGM.

Aquest projecte va ser seleccionat pel Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) en la Convocatòria de Propostes del Programa Erasmus de 2018, i va ser finançat amb un total de 648.037 €.

Gràcies a aquest projecte, els centres participants poden oferir al seu alumnat i professorat les següents beques de mobilitat, finançades íntegrament amb fons europeus del programa Erasmus +:

CURS 2017-2018

PROJECTE EUROFP BALEARS III (2017-1-ES01-KA102-037681)

INFORMACIÓ GENERAL

EuroFP Balears IV és un projecte de consorci Erasmus + KA102 (Acció Clau 1 sector Formació Professional) coordinat per la Direcció General d’FP i Formació del Professorat, en el qual participen 37 centres educatius públics i concertats de les Illes Balears que imparteixen  CFGM.

Aquest projecte va ser seleccionat pel Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) en la Convocatòria de Propostes del Programa Erasmus de 2017, i va ser finançat amb un total de 228.982 €.

Gràcies a aquest projecte, els centres participants poden oferir al seu alumnat i professorat les següents beques de mobilitat, finançades íntegrament amb fons europeus del programa Erasmus +:

Convocatòries

Resultats i experiències (2018-2019)